fbpx

Pospeševalnik

1. Splošno

Ti splošni pogoji poslovanja veljajo za prodajo storitev na spletni strani Spletozaver.si in Pospesevalnik.si (v nadaljevanju spletne strani podjetja M.F. s.p.), ki so v lasti podjetja

Martin Frelih s.p. (v nadaljevanju podjetje ali M.F. s.p.)
Godovič 54a
5275 Godovič
DŠ: 35088982

Splošni pogoji so objavljeni na spletni strani, zato se šteje, da je vsak potrošnik, ki pregleduje vsebino in naroča blago, seznanjen z njihovim celotnim besedilom. Potrošnik ob plačilu predračuna in s tem naročilom storitve tudi izrecno potrjuje, da je s temi pogoji v celoti seznanjen.

2. Naročanje storitev

Na spletnih straneh lahko izdelke naročite na naslednji način:
a) Preko kontaktnega obrazca (oz. poslanega sporočila na podan email naslov)

Na spletni strani preko kontaktnega obrazca oddate povpraševanje za storitev, ki jo nato zaključimo preko emaila. Na email naslov prejmete predračun za celoten znesek ali avans (predplačilo), ki ga poravnate pred pričetkom dela.

3. Cene in akcijske ponudbe

Vse cene, navedene v katalogu oziroma na spletni strani, so izražene v evrih in ne vsebujejo DDVja. Podjetje Martin Frelih s.p. ni davčni zavezanec. DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost. Davčna številka podjetja je 35088982.

Cene veljajo od 19.11.2017 do preklica oziroma sprememb. Podjetje si pridržuje pravico do spremembe cen, vsebinskih in tekstovnih sprememb brez predhodnega obvestila.

4. Plačilo

Naročene storitve plačate na naslednji način:

a) Plačilo po predračunu preko spletne banke (UPN obrazec) – iz vašega bančnega računa na naš bančni račun.

Storitve plačate preko svoje spletne banke, pri čemer vam banka zaračuna provizijo za plačilo UPN naloga po svojem veljavnem ceniku;

Za pravne osebe veljajo enaki pogoji naročanja in plačila storitev.

Plačilo po predračunu je pogoj za naročilo storitve, razen v izjemnih primerih, ko zadostuje naročilnica na podlagi predračuna.

5. Pridržek lastninske pravice

Pridržujemo si lastninsko pravico na prodanih izdelkih in le-ti ostanejo last podjetja M.F. s.p. tudi potem, ko so vam izročeni, vse dokler kupnine zanje ne plačate v celoti. 

6. Garancija in vračilo kupnine

Za storitev oblikovanja logotipa nudimo garancijo na zadovoljstvo, ki obljublja vračilo denarja pod naslednjimi pogoji:

Garancija za vračilo denarja velja 8 dni od prejema prve serije konceptov oz. izdelka. Če se naročnik odloči nadaljevati s projektom in predlaga popravke, se smatra kot da je bil z delom zadovoljen in se tako odpove vračilu avansa. Če se naročnik odloči prekiniti sodelovanje, mora to pisno storiti v 8 dneh od dne prejema prve serije izdelka. V tem primeru mu bo vrnjen celoten avans. Če naročnik nadaljuje s korekturami izdelka in se na katerikoli točki projekta odloči prekiniti sodelovanje, avans pripada izvajalcu kot plačilo za opravljeno delo.

Za ostale storitve garancija na zadovoljstvo ne velja.

7. Dobavni rok – rok izdelave

Dobavni rok se prične naslednji delovni dan po plačilu predračuna. V roku 7 delovnih dni (vikendi ne spadajo pod delovne dni) izvajalec dostavi prve osnutke naročene storitve. Za popravke in nadaljnje revizije potrebujemo od 1 do 5 delovnih dni. Če gre za zahtevnejši popravek, si pridržujemo pravico, da si za popravke vzamemo tudi več časa, a največ 12 delovnih dni.

8. Izvedba storitev in zaključek naročila

Stranka je po naročilu dolžna dostaviti vse vsebine, ki so potrebne za dokončanje storitve oz. izdelka. To pomeni, da mora dostaviti vse vsebine za izdelavo grafičnih izdelkov, tiskovin, spletnih strani in ostalih storitev. Prav tako je dolžna poslati vse željene podatke, ki jih potrebujemo za dokončanje naročene storitve oz. izdelka. To je dolžna storiti v 30 dneh po plačanem predračunu. Če tega ne stori, se storitev smatra kot zaključeno in podjetje M.F. s.p. izda račun za opravljeno storitev. Prav tako se storitev smatra kot zaključeno v kolikor stranka preneha s komunikacijo in ne dostavi vseh potrebnih podatkov v roku 30 dni od naročene storitve. Ko prejmete končne datoteke, jih preverite, preden jih date v izdelavo oz. tisk. Po potrjeni končni različici za vse napake (tiskarske ali kakršnekoli drugačne) ne odgovarjamo.

Končne datoteke izvedene storitve se dostavi šele, ko je znesek storitve poravnan v celoti.

9.) Gostovanje in domene

Nudimo tudi gostovanje spletne strani ali trgovine. Paket gostovanja vključuje 1GB prostora za spletno stran, datoteke in email nabiralnik, 5 email naslovov ter 3 mySQL baze.

Za kupca lahko opravimo tudi nakup domene. Nakup domene .si, .com, .net stane 13€ letno (oz. po trenutni tarifi registrarja), za ostale končnice pa po trenutni tarifi registrarja. Podaljšanje domene .si, com, .net stane 15€ letno (oz. po trenutni tarifi), ostale končnice pa po trenutni tarifi registrarja.

Domena se zakupi za eno (1) leto, kar pomeni, da jo je vsako leto potrebno podaljšati po trenutni tarifi registrarja. V kolikor naročnika M.F. s.p. ne obvesti o poteku domene ali sporočilo iz različnih razlogov ni dostavljeno, podjetje M.F. ne prevzema odgovornosti in kritja stroškov, ki nastanejo zaradi zamude pri podaljšanju ali poteku domene. Vse dodatne stroške, ki nastanejo, ker naročnik ni pravočasno uredil podaljšanja oz. poravnal predračuna za podaljšanje, mora kriti naročnik sam. Podjetje Martin Frelih s.p. za morebitno nastalo škodo v tem primeru ne odgovarja.

10. Popravki

Nudimo neomejeno* popravkov koncepta logotipa, kar pomeni, da logotip dodelujemo dokler stranka ne potrdi željenega izgleda. Omenjena storitev popravkov velja do 90 dni od naročila (to je datum plačanega predračuna), nato se storitev šteje kot zaključena. Ko je končni izgled logotipa potrjen, se možnost popravkov zaključi. Dodatne oziroma naknadne storitve oblikovanja se zaračunajo po običajni ceni oblikovanja (30 EUR / uro).

*Neomejeno popravkov pomeni do 20 brezplačnih korektur iz strani izvajalca. Izvajalec ima po tej točki pravico prekiniti sodelovanje in naročniku vrniti celoten avans.

Cena za dodatne oblikovalske storitve je 30 EUR / uro.

11. Odgovornost in reševanje sporov

Za zaplete in težave, ki bi nastale ob morebitni nepravilni uporabi izdelka, podjetje Martin Frelih s.p. ne odgovarja. Prav tako podjetje M.F. s.p. ni pristojno za osebno reševanje morebitnih težav glede uporabe izdelka. Komunikacija poteka izključno preko spletne strani, elektronske pošte ali telefona. Osebni obisk in demonstracija izdelkov v prostorih podjetja nista mogoča.

Podjetje Martin Frelih s.p. ne priznava nobenega izmed izvajalcev izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Platforma za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS).

12. Piškotki in oglaševanje

V osnovi spletne strani podjetja M.F. s.p. uporabljajo piškotke, v katerih anonimizirano shranjujejo informacije o tem, katere strani obiskovalec obišče in spremeni vsebino spletne strani glede na vrsto brskalnika ali glede na druge informacije, ki jih pošlje obiskovalec preko brskalnika v času trajanja seje – obiska.

S pomočjo piškotkov tržimo tudi našo ponudbo preko različnih spletnih oglaševalskih mrež, od katerih uporabljamo tudi storitev »Remarketing« podjetja Google in Facebook. Ta storitev nam omogoča prikazovanje oglasov naše ponudbe na različnih spletnih straneh, na podlagi piškotkov, ki so jih obiskovalci dobili med obiskom spletnih strani podjetja M.F. s.p.

Od prikazovanja specifičnih oglasov oglaševalske mreže Google Display Network se lahko odjavite s klikom tukaj. Več si o samem oglaševanju in zbiranju podatkov preko Googla lahko preberete tukaj.

Vsi podatki, pridobljeni na opisan način, so z naše strani uporabljeni za t.i. »remarketing« oziroma ponovno trženje.

Piškotke lahko tudi onemogočite

Nastavitve za sprejemanje piškotkov lahko urejate v vašem brskalniku. Več informacij dobite na spodnjih straneh:

Chrome

Firefox

Interne Explorer 9

Internet Explorer 7 in 8

Opera (stran v angleškem jeziku)

Safari (stran v angleškem jeziku)

 

13. Varstvo podatkov

Vaši osebni podatki so skrbno varovani v skladu z veljavnimi predpisi. Podatki, pridobljeni ob vpisu na novice, oddaji povpraševanja, oddaji naročila, tudi nepotrjenega oziroma nedokončanega (opravljeno le naročilo in ne plačilo predračuna), nagradnih igrah in anketah, bodo glede na zakonsko podlago, zakonit interes oziroma ob vaši privolitvi uporabljeni za namene pošiljanja naročenega, ponudb, računov, reklamacij ter ostale potrebne komunikacije med vami in M.F. s.p., ki je upravljalec osebnih podatkov.

Osebni podatek (o.p.)

Pravna podlaga hrambe

Namen obdelave

Trajanje hrambe

Podatki o uporabniku – spol*, ime in priimek, naslov, telefonska številka, e-poštni naslov

Izvedba pogodbe, zakonit interes

Za izvedbo pogodbe, vključno s splošno statistično obdelavo podatkov o uporabniku in njegovih naročilih, ponovnih nakupih, agregatnem obnašanju kupcev. *Spol kupca se hrani in obdeluje izključno za potrebe nagovarjanja in prilagoditve prodajnega besedila glede na spol.

3 leta od zadnjega naročila oziroma izdanega servisnega naloga

Podatki o uporabniku – spol*, ime in priimek, naslov, telefonska številka, e-poštni naslov

Osebna privolitev

Za izvedbo trženjskega komuniciranja, ki ni neposredno vezano na posamezno naročilo. *Spol kupca se hrani in obdeluje izključno za potrebe nagovarjanja in prilagoditve prodajnega besedila glede na spol.

3 leta od zadnjega naročila oziroma izdanega servisnega naloga oziroma do preklica

Podatki o uporabnikovem naročilu in izdanem računu – datum in kraj nakupa, kupljeni artikli, cene kupljenih artiklov, skupni znesek nakupa, način plačila, naslov za dostavo, številka in datum izdaje računa

Izvedba pogodbe

Za izvedbo pogodbe, vključno z izpolnitvijo naročil (dobavo produktov in zagotovitvijo storitev), izdajo računa, komunikacijo z vami, preveritvijo vaših plačil in izpolnitvijo drugih naših in/ali vaših obveznosti.

30 dni, v kolikor naročilo ni dokončano oziroma potrjeno.

30 dni, v kolikor je naročilo dokončano, a je naknadno preklicano, neprevzeto oziroma neplačano.

3 leta, v kolikor je naročilo dokončano in blago prevzeto oziroma plačano.

Račun se hrani 10 let.

Podatke o reševanju reklamacij izdelkov – datum in kraj reklamacijskega pregleda, obravnavani izdelki

Izvedba pogodbe

Za izpolnitev naših in/ali vaših obveznosti v okviru pogodbenega razmerja.

3 leta od izdaje servisnega naloga

Podatki o uporabnikovi uporabi spletnega mesta upravljavca

Zakonit interes

Za splošno optimizacijo poslovanja in spletnega oglaševanja preko storitve Google Analytics.

Trajno, anonimizirano

Podatki o uporabnikovi uporabi spletnega mesta upravljavca

Osebna privolitev

Za izvajanje ponovnega trženja v oglaševalskem omrežju Google Adwords in Facebook na podlagi pridobljenega soglasja za komuniciranje s prilagojenimi ponudbami in vsebinami.

Največ 180 dni od zadnjega obiska spletne strani

Podatki o komunikaciji z upravljavcem – e-poštni naslov, telefonska številka, datum, ura in vsebina poštne ali e-poštne komunikacije, datum, ura in trajanje telefonskih klicev

Izvedba pogodbe, zakonit interes

Za hitrejšo in neovirano poprodajno pomoč preko telefona, pošte oziroma e-pošte v povezavi z vašim naročilom oziroma interesom.

Trajno oziroma do preklica

Podatki o oglaševanju oz. način pridobitve oziroma vir, preko katerega je uporabnik prišel v stik z M.F. s.p. – spletna stran in oglasna kampanja oziroma akcija, klicni center

Zakonit interes

Analiza uspešnosti oglaševalskih kanalov in njihova optimizacija

Trajno, anonimizirano po:

30 dneh, v kolikor naročilo ni dokončano oziroma potrjeno;

30 dneh, v kolikor je naročilo dokončano, a je naknadno preklicano, neprevzeto oziroma neplačano;

3 letih, v kolikor je naročilo dokončano in blago prevzeto oziroma plačano.


Osebni podatki se obdelujejo z namenom izpolnitve naročniške pogodbe, izpolnitve zakonskih obveznosti izdaje potrjenega računa in za obveščanje o stanju naročila, ponudbah in drugih vsebinah preko pošte oziroma e-pošte ali po SMSu ob predhodnem privoljenju oziroma ob zakonitem interesu.

Po preteku obdobja hrambe se vaši osebni podatki avtomatično izbrišejo oziroma anonimizirajo, razen podatkov o komunikaciji in podatkov izdanega računa, kateri se v elektronski obliki hrani v podjetju M.F. s.p. Računi se hranijo še 10 let po poteku leta, na katerega se nanašajo. Na pisno željo lahko kadarkoli prejmete duplikat računa oziroma pogodbe.

Pri tem imate pravico dostopa, popravka ali izbrisa svojih osebnih podatkov, katere hrani podjetje M.F. s.p. – to storite s tako, da nam pošljete email na zivjo (afna) spletozaver.si

Poleg tega imate pravico do omejitve obdelave, pravico do obveščanja, pravico do prenosljivosti podatkov in pravico do ugovora po Uredbi (EU) 2016/679 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o pretoku takih podatkov.

Od obveščanja o posebnih ponudbah, popustih in drugih vsebinah preko e-pošte ali po SMSu, v kar ste predhodno privolili, se lahko kadarkoli odjavite s klikom na povezavo “Odjava” v prejetem e-poštnem sporočilu.

Martin Frelih s.p.
Godovič 54a
5275 Godovič

Godovič, 1.1.2024